Flora si fauna

Veverita

Vegetatia este conditionata de pozitia în latitudine a comunei, conditiile climaterice, relief la care se adauga alte conditionari locale (caracteristicile retelei hidrografice, tipul de sol, substratul geologic, activitati economice).
Sub aspectul vegetatiei teritoriul comunei se încadreaza în zona de silvostepa, a padurilor de foioase mai ales din cauza defrisarilor de paduri si a înlocuirii vegetatiei lemnoase cu cea ierboasa sau cu plante agricole. O extindere mare o are vegetatia ierboasa, favorabila cresterii animalelor. În interiorul satului ca si pe terenurile agricole si defrisate mai întalnim: rachita, macesul, paducelul, pelinul, trifoiul salbatec, mazarichea, cicoarea, sanzienele, pojarnita, rogozul, mohorul, traista ciobanului si multe altele.
Fauna este conditionata de vegetatie, care îi asigura hranasi adapost. Animalele salbatice si pasarile ce populeaza aceasta zona sunt: iepurele, lupul, mistretul, caprioara, vulpea, pisica salbatica, veverita, jder, dihor, arici, cartita, nevastuica; popandaul, harciogul si unele specii de pasari: mierlele, huhurezii, pupezele, cucuvelele, bufnitele, ulii, prepelitele,berzele, randunelele. Dintre reptile: serpi, soparle, salamandre precum si broaste, pesti (clean, crap, carpusor).

Share This:

Comments are closed.